Border Collie de Lloriana

border_collie_lloriana_imatge_lateral3

És un gos hàbil, d’oïda molt aguda, amb una àmplia capacitat de resposta però, sobretot, posseeix una gran agilitat i és amo d’una intel·ligència extrema, tant funcional com d’obediència.

border_collie_lloriana_imatge_lateral

Border Collie de Lloriana

separador_border_collie

 

A Lloriana fem cria familiar de Border Collie partint d’exemplars de bellesa i potenciant al màxim l’instint de treball d’aquesta raça, d’aquí el nostre lema: “Border Collie de Lloriana, bonics gossos de treball”.

El Border Collie (pastor d’ovelles) va ser desenvolupat a les Terres Altes d’Escòcia a fi de fer de pastor durant dies als terrenys més durs.

La precursora d’aquesta raça va arribar a les illes britàniques entre els segles V a.C. i I a.C. ja que algunes de les comunitats celtes que creuaven Europa es van instal·lar a Irlanda amb el seu bestiar i els seus gossos. D’allà prové el nom collie, “útil” en Gal·lès, idioma d’aquests pobles.

Després aquests grups es van anar traslladant a la regió escocesa on va sorgir la raça dels Highlands Collie donant aquesta origen més tard a la zona entre Escòcia i Anglaterra, als Border Collie (de l’anglès: “El gos útil de la frontera”).

Lleial als seus i especialment a qui adopti com a líder, amb qui arriba a forjar un vincle incondicional. La seva mirada constitueix una de les seves principals característiques: en els moments de treball mai l’aparta del seu líder, denotant una capacitat de concentració poc comuna en la resta de races de gossos. És feliç quan treballa, es diverteix fent-ho.

És un gos hàbil, d’oïda molt aguda, amb una àmplia capacitat de resposta però, sobretot, posseeix una gran agilitat i és amo d’una intel·ligència extrema, tant funcional com d’obediència.

El seu marcat instint de pasturatge, sumat a la seva tenacitat i resistència, el col·loca entre les races més requerides per controlar i conduir ramats de bestiar, fer agiliti i tot tipus de esports i/ o espectacles. Els pastors diuen que és capaç de controlar al ramat amb tant sols una mirada, com si d’un hipnotitzador es tractés.

És despert, vigilant, receptiu i intel·ligent. Afectuós i dòcil, sociable amb les persones i altres animals. Té una curiositat innata. És un gos de treball i requereix d’exercici en espais amplis o oberts. Necessita sentir que forma part d’un grup i que té una funció dins del mateix. Com que és una raça de pasturatge necessita activitat física diària.

El Border Collie està considerat com la raça de gossos més intel·ligent que existeix, al costat del Golden Retriever i al Pastor Alemany per això és tan fàcil d’ensinistrar.

Per mes informació poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

El Border Collie de Lloriana en fotos

separador_border_collie